Creactive Kids

 


KINDERDAGVERBLIJF CREACTIVE KIDS


Ons kinderdagverblijf in Vaals bestaat uit 2 peuter groepen voor kinderen van 2-4 jaar. Elke groep bestaat uit maximaal 16 kinderen.

In Lemiers is op 6 januari 2020 een nieuwe groep geopend, dit is een prachtige lichte en rustige babygroep waar maximaal 16 kinderen opgevangen worden.WAAROM KIEZEN VOOR EEN KINDERDAGVERBLIJF?

Kinderdagverblijf of gastouder? Een vraag die wij meer en meer horen in onze omgeving.
Er zijn tegenwoordig tal van oplossingen voor kinderopvang, gastouders, oppas, peuterspeelzaal, onthaalmoeder enz...
Wanneer u voor het eerst te maken heeft met de keuze voor opvang van uw kind is het belangrijk om u goed te informeren.
Daarom geven wij u alvast de voordelen van een kinderdagverblijf zoals CreActive Kids op een rijtje. 

Allereerst de kosten, wij hanteren een uurprijs van €8,28.

VOORDELEN KINDERDAGVERBLIJF TEGENOVER BIJVOORBEELD EEN GASTOUDER

 

Pedagogische achtergrond medewerkers
Alle medewerkers bij CreActive Kids hebben een pedagogische achtergrond. Ze weten wat belangrijk is voor de ontwikkeling van uw kind op diverse vlakken. Ze hebben een getraind oog om de behoeften van ieder individueel kind te herkennen en vervolgens de activiteiten voor úw kind hierop aan te passen.

Stimulatie sociale vaardigheden en ontwikkeling
Omdat binnen het kinderdagverblijf meerdere kinderen aanwezig zijn kunnen onze medewerkers het onderlinge contact stimuleren. Door de pedagogische achtergrond van onze medewerkers weten zij hoe ze ieder kind het beste kennis kunnen laten maken met hun eerste sociale vaardigheden. Uw kind leert niet alleen op sociaal gebied maar ook op motorisch, cognitief en creatief niveau. Dit alles gebeurt aan de hand van een doordacht pedagogisch plan.

Continuïteit en zekerheid voor u als ouder, maar ook voor uw kind.
Bij een kinderdagverblijf kunt u er altijd van op aan dat uw kind op de geplande dagen terecht kan. Bij uitval van één van onze medewerkers hebben wij vervanging. Ter vergelijking: wanneer een oppas of gastouder om wat voor reden dan ook verhinderd is, kan uw kind plotseling in een vreemde omgeving terecht komen als “vervanging”. Bij een kinderdagverblijf zal uw kind snel wennen aan de omgeving en de gezichten. Dit brengt een stukje structuur en daarmee gemoedsrust voor uw kind met zich mee.

Naast deze punten valt er nog veel meer te vertellen over de werkwijze van CreActive kids. Wilt u meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op. We geven antwoord op al uw vragen.


 

VASTE DAGINDELING

Op het kinderdagverblijf werken we met een vaste dagindeling, omdat een vertrouwd dagritme jonge kinderen houvast geeft. Er zijn vaste momenten om te eten, slapen en waarop de tijd wordt genomen gericht met de kinderen een activiteit te doen. De activiteiten staan in het teken van een thema, aan de hand van de methode Speelplezier. Voorlezen, zingen, gesprekjes met kinderen en activiteiten worden op deze thema’s afgestemd. Baby’s op het kinderdagverblijf houden uiteraard zoveel mogelijk hun eigen ritme aan. Ieder kind krijgt zo veel mogelijk de ruimte om zich op zijn of haar eigen manier en tempo te ontwikkelen.


 

ACTIVE!


Wij vinden het belangrijk dat de kinderen lekker kunnen bewegen wanneer ze bij ons verblijven. CreActive Kids in Vaals doet er dan ook alles aan om dit voor de kinderen mogelijk te maken. We beschikken over een buitenruimte die rechtstreeks via de verblijfsruimten toegankelijk is, voorzien van een aantal speeltoestellen, een zandbak en voldoende ruimte om lekker te kunnen rennen en ravotten. Als het weer het echt niet toelaat om buiten te spelen, maken we gebruik van de gymzaal. Want ook bij slecht weer is in beweging blijven (zeker voor kinderen) erg belangrijk.